Bota

Papa celebron meshën e Krishtlindjeve: Zoti, më i fortë se errësira

Ka filluar me Papa Françeskun dhe me lutjen e lutjen e tij mesha e mesnatës së Krishtlindjeve në katedralen e Shën Pjetrit në Vatikan.

papa-320x233Pas meshës, dhjetë fëmijë me veshje tradicionale, kanë sjellë buqeta me lule, duke i vendosur pranë imazhit të Jezu Krishtit fëmijë dhe altarit të Rrëfimit.

Në një botë të pushtuar nga “dhuna, luftërat, urrejtja, shfrenimi”, nevojitet më shumë “paqe, butësi dhe ngrohtësi”. Është ky, sipas Papës mesazhi për Kishtlindjet për të gjithë njerëzit në mbarë botën.

Gjatë kremtimit të meshës, ku shpalli natën e Krishtlindjes, Papa u shpreh se, “Perëndia është më e fortë sesa errësira dhe korrupsioni”, ndërsa shtoi se jeta duhet të trajtohet me mirësi, me butësi dhe duhet të jetë hiri i ëmbëlsisë në rrethanat të vështira të jetës, në afërsi të plotësuar çdo nevojë, përulësinë në çdo konflikt”, – theksoi Ati i Shenjtë.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button