Rajoni

Parlamenti dështon sërish për zgjedhjen e presidentit të Republikës

Parlamenti grek dështoi përsëri sot në zgjedhjen e presidentit të Republikës, pasi më shumë se 100 deputetë nga 300 refuzuan të votojnë për kandidatin e qeverisë, Stavros Dimas.

ee1074-350x193Ky dështim nënkupton organizimin e një raundi të tretë dhe të fundit që do të zhvillohet të hënën e ardhshme, këtë herë me një maxhorancë të thjeshtë që duhet të jetë 180 deputetë nga 300.

Në rast dështimi, parlamenti do të shpërbëhet dhe do të organizohen zgjedhje legjislative të parakohshme në fund të janarit ose fillim të shkurtit.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button