Rajoni

Patriarku serb Irinej: Ta ruajmë Kosovën edhe me koston që të mos hyjmë kurrë në BE

Patriarku serb, Irinej i njohur për deklaratat e tij nacionaliste këtë herë bën thirrje që Serbia të mos heqë dorë nga Kosova, të mos japë kurrë pëlqimin për shkëputjen e saj edhe me koston që mos hyjë kurrë në BE.

Liturgija-Patrijarh-Irinej-3Këto deklarata Irinej i ka bërë pas takimeve me krerët më të lartë të shtetit, Presidentin Nikoliç e kryeministrit Vuçiç, ndërsa mendon që Kosova është më e rëndësishme se BE.

“Në mënyrë të qartë ata u shprehën se Serbia nuk duhet ta japë kurrë pëlqimin për shkëputjen e Kosovës. Ne kemi nevojë ta ruajmë Kosovën dhe Metohinë brenda kufijve të Serbisë, madje edhe me koston e të mos hyrit kurrë në Bashkimin Europian”, thotë Irenej.

Irinej më tej thotë se, ruajtja e Kosovës do të thotë të ruash historinë e Serbisë, kishat dhe foltoret.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button