Ekonomia

Pazari i vjetër i Krujës, vazhdon restaurimin

Pazari i vjetër i Krujës, një nga monumentet kulturore më të vizitueshme të këtij qyteti, është në fazën e dytë  të rikonstruksionit.

kruja2Pazari i është nënshtruar një projekti restaurimi, të miratuar nga Këshilli Kombëtar i Restaurimeve, në të cilin kanë bashkëpunuar disa  institucione si  Ministria e Kulturës, Ministria e Zhvillimit Urban dhe Turizmit, Bashkia e Krujës dhe Fondi Shqiptaro Amerikan i Zhvillimit.

Kruja dhe pazari i famshëm i saj, janë objekte pelegrinazhi gjithëvjetor për vizitorët e huaj dhe ata vendas. Në të gjëndet e ekspozuar një pjesë e vyer e kulturës dhe artit tonë e gdhendur në zeje e punë të mirëfillta dore./

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button