Politika

PD, Tiranës e Prishtinës: Mbroni bashkëkombësit në Serbi. Njoftoni ndërkombëtarët

bumciPartia Demokratike i ka bere thirrje autoriteteve serbe te marrin masat per ndaljen e sulmeve ndaj shqiptareve ne Serbi, nderkohe qe kerkon nga Tirana dhe Prishtina te nisin nje aksion diplomatik per te bere gjithcka ne mbrojtje te jetes se bashkekombesve tane, e duke njoftuar partneret nderkombetare me situaten.

Apeli eshte bere nga deputeti Aldo Bumci, gjate nje deklarate nga selia e PD-se. “I bejme thirrje autoriteteve serbe, të marrin masa për ndaljen e sulmeve ndaj shqiptarëve që jetojnë në Serbi, denojmë me indinjatë aktet vandale ndaj shqiptarëve. Sulmet ndaj shqiptarëve u ndërmorën pas deklaratave të papergjegjshme të zyrtarëve serbe. Nderkohe Tirana dhe Prishtina të bëjnë gjithcka për mbrojtjen e jetes së bashkëkombësve tanë, te nisin nje aksion diplomatik për të njoftuar partnerët ndërkombëtar me situaten dhe cenimin që Iibëhet me këtë sjellje frymës së bashkëpunimit”- tha ai.

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button