Kosova

PDK ndjen mungesën e ndërkombëtarëve

pdk-ndjen-munges-euml-n-e-nd-euml-rkomb-euml-tar-euml-ve_hdPartia Demokratike e Kosovës nuk kishte arritur që në vitin 2001 të kushtëzonte krijimin e qeverisë gjithëpërfshirëse, duke e bërë Hashim Thaçin kryeministër.

Ndonëse në publik kishte thënë se kushtëzimi për të mos u bërë Thaçi kryeministër, ishte bërë nga ish-presidenti, Ibrahim Rugova, në qarqet zyrtare ka qarkulluar edhe opsioni se Thaçi asokohe nuk e ka pasur mbështetjen e duhur ndërkombëtare.

Por, prej atëherë, PDK dhe Thaçi kanë punuar në drejtim të fitimit të simpatisë nga përfaqësuesit ndërkombëtarë dhe këtë synim e kanë finalizuar në vitin 2007, kur vendi veç po përgatitej të shpallte pavarësinë.

Në rrafshin personal, Hashim Thaçi ka arritur të dominohet edhe për çmimin Nobel për Paqe, por zgjedhjet e qershorit e kanë kthyer atë dhe partinë e tij në gjendjen e vitit 2001.

Ndërkombëtarët nuk po ndërhyjnë që ai të bëhet kryeministër.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button