Kosova

Pence: SHBA do të angazhohet për të ardhmen e Kosovës në NATO

Zëvendëspresidenti i Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Mike Pence, ka thënë sot në Podgoricë se SHBA-të do të angazhohen që Kosova të bëhet anëtare e plotë e Kartës së Adriatikut dhe për të ardhmen në NATO.

Sipas Pence, SHBA-të do të vazhdojnë të përkrahin proceset nëpër të cilat po kalon Kosova, përfshirë këtu edhe dialogun me Serbinë.

“SHBA do të angazhohet që të eliminohen të gjitha pengesat që Kosova të bëhet anëtare e plotë e Kartës së Adriatikut dhe për të ardhme në NATO. SHBA vazhdon të përkrahë dialogun mes Kosovës dhe Serbisë për normalizim të marrëdhënieve e për fqinjësi të mirë. SHBA është mirënjohëse për luftimin e terrorizmit dhe përgëzon suksesin në parandalimin e sulmeve terroriste të planifikuara në territorin e Shqipërisë, të Maqedonisë e të Kosovës”, ka thënë Pence.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button