Politika

Rama: Arritëm marrëveshjen me Vuçic për njohjen e diplomave

rama-pallat1-200x200Kryeministri shqiptar, Edi Rama, deklaroi në fjalimin e tij në Pallatin e Komunës së Preshevës se është arritur marrëveshja me qeverinë e Serbisë për të njohur diplomat si për qytetarët e Shqipërisë, ashtu dhe për qytetarët e Serbisë.

Duke marrë fjalën, Kryeministri Rama tha: “U jam thellësisht mirënjohës për këtë mikëpritje të paharrueshme dhe për këtë organizim kaq dinjitoz që ju siguroj se do të mbetet i pashlyer në kujtesën time dhe pa asnjë dyshim do të diktojë dhe përkushtimin e jashtëzakonshëm timin dhe të gjithëve ne në Tiranë për të qenë pranë jush e për të punuar së bashku që secili prej jush të kenë një rrugë të hapur për të realizuar ambicjet e tyre dhe të kenë një derë të hapur në Shqipëri për të kryer studimet e tyre dhe me diplomën e tyre të punojnë edhe këtu.

Ajo që dëshirova ta them këtu është se pas një diskutimi intensiv me Kryeministrin e Serbisë ne në orët e fundit të mbrëmjes kemi firmosur një marrëveshj për shkëmbimin e të rinjve por çka ne është e cveçantë për njohjen reciproke të diplomave. Çka do të thotë se kemi hapur një faqe të re të marrëdhënieve”.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button