Kosova

Rikonfirmohet përkrahja për Policinë e Kosovës dhe EULEX-in, nga KFOR-i

rikonfirmohet-p-euml-rkrahja-p-euml-r-policin-euml-e-kosov-euml-s-dhe-eulex-nga-kfor-i_hdKomandanti i KFOR-it, gjeneral major Francesco Paolo Figliuolo, nënvizoi faktin që KFOR-i do të vazhdojë të bashkëpunojë dhe ndihmojë Kombet e Bashkuara, Bashkimin Evropian dhe akterët e tjerë ndërkombëtarë, si dhe si reagues i tretë, vazhdon të përkrahë Policinë e Kosovës dhe EULEX-in në aktivitetet e tyre.

Këto komente ai i bëri në Shtabin e Përgjithshëm (SHP) të KFOR-it në Prishtinë, në pritjen që i bëri gjeneral lejtnant Franz Reiszner, Komandant i Komandës së bashkuar të forcave austriake.

Gjenerali Figliuolo diskutoi me gjeneralin Reiszner për gjendjen aktuale të sigurisë në Kosovë dhe kontributin e Kontingjentit austriak dhënë KFOR-it.

Në mbledhje gjithashtu ishte i pranishëm edhe gjenerali austriak brigade, Anton Waldner, zëvendës komandant i KFOR-it.

Gjenerali Figliuolo shprehu falënderimin e tij për bashkëpunimin dhe ndihmën austriake ndaj misionit të KFOR-it.

Ai theksoi rezultatet e shkëlqyeshme dhe profesionalizmin e lavdërueshëm të ushtarëve austriakë.

Aktualisht, Kontingjenti austriak përbëhet nga rreth 540 ushtarë. Ushtarët e Forcave të Armatosura Austriake kryesisht zbarkohen në Pejë si pjesë e Grupit Shumëkombësh Luftues – Perëndim, në Kampin e Prizrenit dhe në Prishtinë, si pjesë e personelit të SHP të KFOR-it dhe Grupit të bashkuar për mbështetje logjistike.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button