Bota

SHBA-ja dërgon ekspertë në Afrikën Perëndimore për shkak të Ebolës

shba-ja-d-euml-rgon-ekspert-euml-n-euml-afrik-euml-n-per-euml-ndimore-p-euml-r-shkak-t-euml-ebol-euml-s_hdSHBA-ja do të dërgojë të paktën 50 ekspertë mjekësore në Afrikën Perëndimore që të ndihmojnë kundër epidemisë më të madhe në botë “Ebola”, njoftoi BBC.

Një zyrtar i lartë amerikan i shëndetësisë deklaroi se epidemia është jashtë kontrollit, por megjithatë mund të ndalohet.

Nga Ebola deri më tani jetën e kanë humbur 728 persona në Guine, Liberi dhe Sierra Leone.

Shkalla e vdekshmërisë nga sëmundja arrin 55 për qind.

Ekspertët amerikanë në Afrikën Perëndimore duhet të arrijnë në një afat prej 30 ditësh.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button