Bota

Siri, ISIS-i shkatërron Tempullin e Belit në Palmira

ISIS-i ka shkatërruar një pjesë të asaj që konsiderohet si tempulli më i rëndësishëm në qytetin antik Palmira të Sirisë. Anëtarët e grupit terrorist mësohet se kanë hedhur në erë Tempullin e Belit ditën e hënë.

“Është shkatërruar gjithçka. Tullat dhe kolonat janë të gjitha në tokë. Ishte një shpërthim shumë i fortë, edhe një shurdh do e dëgjonte”, tha një banor i Palmirës për Associated Press.

Ky lajm vjen një javë pasi ISIS-i shpërtheu një tjetër tempull në qytetin antik.

Militantët e ISIS-it kanë marrë nën kontroll Palmirën në muajin maj.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button