Teknologji

Smartphone i parë mbush 20 vjeç

smartSimon Ibm është smartphone i parë i nxjerrë në shitje 20 vite më parë. Ky është modeli paraardhës i smartphone-ve më të evoluar të ditëve të sotme. Ai u prezantua si prototip në vitin 1992 nga COMDEX dhe u nxorr në shitje në vitin 1994. Nuk kishte tastierë fizike, por komandohej nëpërmjet një ekrani me prekje (touchscreen) nëpërmjet një lapsi të vogël. Aplikacionet kryesore ishin një kalendar, një rubrikë, një orë botërore, një makinë llogaritëse, një bllok shënimi, e-mail, lojëra, si dhe lejonte të dërgohej faks.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button