Rajoni

Sot publikohet raporti i progresit për Maqedoninë

sot-publikohet-raporti-i-progresit-p-euml-r-maqedoni_hdNë prag të publikimit të raportit të progresit nga ana e Komisionit Evropian për Maqedoninë, në Shkup po zhvillohen debate politike rreth pritjeve se si do të jetë përmbajtja dhe vlerësimet për progresin e vendit në planin e përmbushjes së detyrimeve për anëtarësim në Bashkimin Evropian, transmeton agjencia rajonale e lajmeve IBNA.

Një pjesë e mediave duke u thirrur në burime nga Brukseli kanë raportuar se vendi mund të humb rekomandimin për nisjen e negociatave për anëtarësim, ndërsa një pjesë e mediave më proqeveritare kanë raportuar se vendi për herë të gjashtë me radhë do të vazhdojë me këtë rekomandim për nisjen e negociatave për anëtarësim.

Por këto dilema kanë shtuar debatin dhe akuzat midis partive politike, duke fajësuar njera tjetrën për dështimet në planin e evrointegrimeve dhe përmbushjen e detyrimeve për reforma dhe kushtet e tjera.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button