Kosova

Tahiri delegacionit suedez: Kosovarët të vetmit me viza

Zëvendëskryeministrja e Republikës së Kosovës, Edita Tahiri ka pritur një delegacion nga Ministria e Punëve të Jashtme të Suedisë, ndërsa kërkoi mbështetjen e këtij shteti për përshpejtimin e integrimeve evropiane për Kosovën.

tahiri-delegacionit-suedez-kosovar-euml-t-t-euml-vetmit-me-viza_hdTahiri theksoi se qytetarët e Kosovës mbeten ende të privuar nga e drejta për të lëvizur lirë në Evropë, duke kërkuar po ashtu mbështetje për liberalizimin e vizave.

“Republika e Kosovës si shtet i pavarur tashmë është duke luajtur rol të rëndësishëm si faktor paqeje dhe promovimi të fqinjësisë duke theksuar faktin se Qeveria e Kosovës ka kryer të obligimet nga dialogu i Brukselit, ndërsa Serbisë i mungon vullneti politike për fqinjësi të mirë duke marrë parasysh tendencat për zvarritjen e zbatimit të marrëveshjeve nga Dialogu i Brukselit, të garantuara nga BE-ja”, tha Tahiri.

Ola Svenningsson, shef i Divizionit për Zgjerimin e BE-së dhe Evropën Juglindore të Ministrisë së Punëve të Jashtme të Suedisë, ka rikonfirmuar mbështetjen e Suedisë për Kosovën.

“Suedia i jep mbështetje të fuqishme procesit euro- integrues të Kosovës drejt Bashkimit Evropian si dhe në zbatimin e plotë të marrëveshjeve të Brukselit si një mundësi e mirë për të promovuar paqen, stabilitetin dhe bashkëpunimin rajonal në Ballkanin perëndimor”, theksoi Svenningsson.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button