Rajoni

The Guardian: Lidhja e dashurisë mes Gruevskit dhe përmendoreve

the-guardian-lidhja-e-dashuris-euml-mes-gruevskit-dhe-p-euml-rmendoreve_hdGazeta prestigjioze britanike “The Guardian” i ka kushtuar një artikull projektit “Shkupi 2014” dhe kontestit të emrit me Greqinë.

Në artikull, autori i saj e quan maninë e ndërtimit të përmendoreve një “lidhje dashurie” të kryeministrit Nikola Gruevski me përmendoret e figurave antike.

Artikulli thotë se kjo lidhje dashurie ka nisur me ndërtimin e përmendores së Aleksandrit të Madh, në vitin 2011, e cila ka shkaktuar çudinë e Greqisë.

Madje, gazeta konsideron se Gruevski, me ndërtimin e përmendoreve, ka kthyer problem e emrit në “kontestin më të padëshiruar në Perëndim”.

“The Guardian” kujton se i gjithë projekti “Shkupi 2014” kushton më shumë se 500 milionë euro, edhe pse varfëria në nivel kombëtar është rreth 30 për qind.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button