Ekonomia

Ulen çmimet e barnave deri në 65 %

Ulen çmimet e 14 medikamenteve të para, përkatësisht nga 33 % deri në 65 % në krahasim me vitin 2013.

IlaceMinistria e Shëndetësisë ka bërë me dije uljen e çmimeve të barnave për të gjithë qytetarët. Në këtë listë përfshihen barnat për sëmundjet tumorale do të jenë 55% më të lira, dy barna që luftojnë një nga sëmundjet më problematike siç janë sëmundjet kardiovaskulare, çmimi I të cilave ulet nga 33-36%.

Ndërkaq, në listen e medikatementeve përfshihen edhe 2 antibiotikë . çmimet e të cilave ulen përkatësisht me 33% dhe 61 %.Mesatarisht, qytetarët do të mund t’i blejnë barnat mesatarisht 30 % më lire. Ministri i Shëndetësisë, Ilir Beqaj një vit më parë hoqi TVSH mbi barnat , bëri me dije zgjerimin e medikatenteve te rimbursueshme. Ndërkaq, qytetarët presin të ndjejnë efektin e uljes së çmimeve duke mos harxhuar shumë para nga të ardhurat e tyre.

Lista e barnave:

1. TRAVATAN-33% ulje

2.MENARTAN-33% ulje

3.FERRIPROX-65% ulje

4.DIOVAN-33% ulje

5.DIOVAN-33% ulje

6.CO-DIOVAN-44% ulje

7.LERCANIL 10-33% ulje

8.MADOPAR 250-48% ulje

9.XELODA-48% ulje

10.BETASERC-55% ulje

11.KLACID-61% ulje

12.AUGMENTIN-33% ulje

13.TENORMIN-33% ulje

14.ASPIRIN PROTECT-36% ulje

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button