Kosova

UNHCR: Emigrantët po rrezikohen në Ballkan

Komisariati i lart OKB për refugjatët, UNHCR, sot alarmoi për numrin e madh të emigrantëve ilegal të cilët në këmbë po tentojnë që të arrijnë në Evropë përmes Ballkanit, e të cilët janë të kërcënuar nga dhuna, keqpërdorimi dhe fatkeqësitë në hekurudhat në të cilat po lëvizin.

Në njoftim theksohet se gjatë dy viteve të fundit, për emigrantët është popullarizuar rruga nga Greqia përmes Maqedonisë dhe Serbisë, si rrugë më pak e rrezikshme nga ajo në Afrikën Veriore përmes Detit Mesdhe deri në Itali.

Sipas UNHCR po rritet shpejtë numri i emigrantëve, prej të cilave shumica janë nga Siria, Afganistani, Iraku, Eritrea dhe Somalia, po rriten edhe rreziqet në marshimin në Ballkan.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button