Rajoni

Ushtria parashikon një zonë tampon me Irakun dhe Sirinë

ee488Ushtria turke prashikon të krijojë një zonë tampon përgjat kufirit të Turqisë me Irakun dhe Sirinë për t’u përballur me kërcënimin që shfaqet nga luftëtarët xhihadistë, raportoi presidenti Recep Tayyip Erdogan i cituar nga media.

“Forcat e armatosura turke po punojnë mbi këto plane. Ata do te na i komunikojnë dhe ne do të marrim një vendim sipas situatës”, deklaroi Erdogani para gazetarëve.

Anëtare e NATO-s, Turqia shpalli publikisht se nuk do të marrë pjesë në operacionet ushtarake të kërkuara nga SHBA-ja kundër luftëtarëve të Shtetit Islamik dhe ndaloi përdorimin e bazës së saj ajrore në Incirlik për kryerjen e këtyre sulmeve.

Ankaraja e justifikoi javën e kaluar këtë mospranim tek sekretari amerikan i Shteit, John Kerry me nevojën që ka për të mos kompomentuar sigurinë e 49 turqve të kapur peng nga ISIS-i në qershor në konsullatën turke në Mosul (irak) dhe që vazhdojnë ende të jenë pengje të xhihadistëve.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button