Ekonomia

Vasili, letër Ramës dhe Ahmetajt: Sezoni bujqësor kërkon zgjidhje urgjente

Kreu i grupit parlamentar të LSI-së, Petrit Vasili i ka dërguar një letër kryeministrit Edi Rama dhe ministrit të Financave Arben Ahmetaj për bujqësinë. Letra e dytë e Vasilit vjen dy javë pasi i kishte shprehur shqetësimet e tij dhe nuk kishte marrë përgjigje.

Vasili kërkon zgjidhje urgjente të problemit, pasi dëmtohen fermerët dhe grumbulluesit. Ai ka denoncuar sjelljen e autoriteteve maqedonase ndaj produkteve shqiptare, duke penguar qëllimisht hyrjen e tyre. Gjithashtu, kreu i grupit parlamentar të LSI-së kërkon shitjet me para “cash”, që nuk parashihet aktualisht nga ligji, dhe e fundit, kërkohet një shërbim doganor 24 orë.

“Moszgjidhja e këtyre problemeve do të shkaktonte një dëm tepër të madh në të ardhurat që mijëra familje fermere presin me padurim e që lidhen me mbajtjen në këmbë të familjeve të tyre”, shprehet Vasili në letrëne tij.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button