Ekonomia

Vija bregdetare e jugut, 6 skuadra në garë

projekt1-300x200Ministria e Zhvillimit Urban dhe Turizmit hapi te marten konkursin ndërkombëtar për rehabilitimin e vijës bregdetare të jugut dhe korridorin ekonomik Tiranë-Durrës.

Në fazën e parë të garës kanë marrë pjesë 30 skuadra, nga të cilat janë përzgjedhur 6 prej tyre, që kanë bërë prezantimet e projekteve përkatëse. Konkretisht për vijën bregdetare jugore, bëhet fjalë për rehabilitimin e segmentit të Orikumit, Sarandës dhe Himarës. Në kushtet kur infrastruktura rrugore është e amortizuar dhe pa një plan të mirëfilltë zhvillimi, vënia në zbatim e projekteve fituese do të ndikojë dretpërsëdrejti në zhvillimin e turizmit dhe përmirësimi e jetesës për banorët e këtyre zonave. Pas prezantimeve, juria në bashkëpunim me përfaqësues vendorë të këtyre zonave, do të bëjnë përzgjedhjen e projekteve fituese, të cilat më tej do të zbatohen në terren.
Është një konkurs ndërkombëtar projektimi për përmirësimin e hapësirave publike në vijën bregdetare të Jugut. Riviera, që tërheq numrin më të madh të turistëve që vizitojnë Shqipërinë është një gjenerator për ekonominë e të gjithë rajonit, mbi të gjitha gjatë sezonit së verës.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button