Ekonomia

Vrasja e turistëve çekë, ATA: Goditje ndaj turizmit shqiptar

Shoqata Shqiptare e Turizmit (ATA), duke reaguar për vrasjen e dy turistë çekë, të premten në Dukagjin, e ka konsideruar këtë ngjarje si “një goditje e forte ndaj turizmit shqiptar”.

“Ngushëllojmë familjet dhe miqtë e dy të rinjve, shtetas të Republikës Çeke, që humbën jetën duke vizituar vendin tonë. Kjo ngjarje tronditëse është nga më të rëndat për turizmin shqiptar ndër vite. Krimi nuk ka vrarë dy të rinj, dy turistë, por i ka dhënë një goditje të fortë turizmit shqiptar dhe punës sonë e të gjithë kolegëve tanë ndër vite”, thuhet në reagim.

ATA i kërkon qeverisë të marrë masa për të parandaluar ngjarje të tilla, që “dëmtojnë reputacionin e Shqipërisë si vend turistik”.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button