Rajoni

Vuçiç: Do të reduktojmë vartësinë nga gazi rus

Kryeministri serb, Aleksandar Vuçiç ka deklaruar se vendi i tij do të pranojë thirrjet e Shteteve të Bashkuara për të reduktuar vartësinë nga gazi rus duke shtuar një gazsjellës të mbështetur nga Amerika, i cili do të sjellë gaz në Evropë nga Azerbajxhani.

Në një intervistë për “Associated Press”, Vuçiç ka thënë se, “sa i takon sigurisë së energjisë, ne jemi të gatshëm të diversifikojmë burimin e gazit për Serbinë, gjë që është shumë e rëndësishme edhe për miqtë tanë amerikanë”.

Shtetet e Bashkuara kanë inkurajuar vazhdimisht shtetet e Ballkanit që të avancojnë me gazsjellësat alternativë dhe të mos mbështeten tek projekti që parashikon kalimin e gazsjellësit rus përmes Turqisë.

Perëndimi e ka akuzuar Rusinë se e ka përdorur gazin si mjet për të rritur influencën politike ndaj vendeve si Serbia. Mbështetja ndaj projektit amerikan përbën një lëvizje të fortë politike për Serbinë, që është një aleat tradicional i Rusisë.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button