Home / Arte / Libri

Libri

Një dorëshkrim për Shqipërinë në Vatikan

Në Bibliotekën Apostolike të Vatikanit gjendet një dorëshkrim italisht (Barb.lat.5361) i Antonio Brunit nga Ulqini, me titull « Del Bellerbegato della Romania, d’Antonio Bruno da Dolcigno » (Mbi bejlerbejllëkun e Rumelisë, nga Antonio Bruno prej Ulqini) i shkruar andej nga ...

Read More »

Femra, gjarpri me cigare

Ka një tregim popullor dhe krejtësisht surreal i shoqërisë sonë, që thotë se shumë burra e kanë takuar “bollën”, e cila për t’ua lëshuar rrugën, u ka kërkuar cigare. Është tregim shumë i vjetër. Por dhe nuk ka asnjë në ...

Read More »

Frederic Miterrand: Si e njoh Edi Ramën

Alda Bardhyli, Belina Budini Mitterrand i cili ka mbajtur detyrën e ministrit të Kulturës dhe Komunikimit nga vitit 2009-2012 është gjithashtu nipi i ish-presidentit francez François Mitterrand. Ai njihet gjithashtu si gazetar dhe shkrimtar në Francë dhe gjatë punës së ...

Read More »