Home / Arte (page 48)

Arte

Një grua si Wendy Luers

Me Wendy Luers, në një rrëfim për Çekinë e viteve 1983, kur gruaja e një ambasadori amerikan do të sfidonte komunizmin… dhe artin bashkëkohor sot… Nga Alda Bardhyli Wendy Luers ka vendosur në qafë një shall të lehtë plot ngjyra ...

Read More »

Bajron, “fino alla morte” …

Në ato stuhi të lirisë së popujve, homoseksualiteti i tij ishte si ajo porta e fshehtë që hapej veçse natën dhe ku përtej gjeje një tjetër Bajron, atë të dhembjeve dhe të dashurive të mëdha që, siç thoshte ai, vazhdonte ...

Read More »

Poezia ose shqisa e bukur

Në Ditën Ndërkombëtare të Poezisë Nga Alda Bardhyli “Nëse lexoj një libër dhe trupi im bëhet aq i ftohtë, sa nuk ka zjarr ta ngrohë, atëherë e ndiej që kjo është poezia”. Emily Dicksion e përkufizonte kështu poezinë. Wordsworth, e ...

Read More »