Home / Opinion (page 3)

Opinion

Si mbijeton ideja e errët për ndarjen e Kosovës?

Mehmet Kraja Përmes deklaratave kontraverse, përmes pohimit dhe mohimit, përmes analizave dhe propagandës mediale dhe manipulimit të opinionit, përmes gënjeshtrave publike dhe makiavelizmit, përmes mbjelljes së frikës dhe të zhgënjimit, përmes patriotizmit të rremë dhe idesë së bashkimit kombëtar; përmes ...

Read More »

Ja e vërteta e bektashizmit në Shqipëri

DR. ENTELA MUÇO Artikulli merr shkas nga aktiviteti ndërkombëtar, organizuar nga Selia e Kryegjyshatës Botërore Bektashiane, Simpoziumi “Bekashizmi në Ballkanü, Historia e Djeshme dhe Sfidat e Sotme”, mbajtur me rastin e Festës së Sulltan Nevruzit, që njëkohësisht për besimtarët bektashi në ...

Read More »

Pse e mohon Serbia Kosovën e pavarur

Le të mos çuditet kush kur dëgjon himnet për Millosheviqin në Beograd, madje edhe prej Presidentit ‘joproblematik’ serb, apo mohimet e vazhdueshme të krimeve ndaj shqiptarëve: ndaj 13.000-14.000 shqiptarëve të vrarë në Kosovë nga makineria serbe. Natyrisht, as mohimin e ...

Read More »

I sëmuri i NATO-s

Autor:  Galip Dalay Ndërsa NATO shënoi 70-vjetorin e themelimit, ajo po përballet me një krizë unike në historinë e saj. Turqia, një anëtar në NATO që nga viti 1952, ka nënshkruar një marrëveshje për të blerë sistem të mbrojtjes ajrore ...

Read More »