Home / Ekonomia / Fushata dhe zgjedhjet, Urdhri: Të hetohen tërheqjet e parave nga bankat

Fushata dhe zgjedhjet, Urdhri: Të hetohen tërheqjet e parave nga bankat

Të gjitha tërheqjet e parave cash nga bankat e nivelit të dytë duke filluar nga muaji maj 2017 do të kalojnë në sitën e drejtorisë së pastrimit të parave.

Kjo ka qenë kërkesa e zv.Kryeminsitres Ledina Mandija në cilësinë e kryetares së Task Forcës për monitorimin e procesit zgjedhor për garën e 25 qershorit 2017.

Në njoftimin për mediat të Task Forcës dhe zv.Kryeministres në cilësinë e kryetares sqarohet se “u diskutua lidhur me informacione të dërguara zv.Kryeministrit ku pretendohet tërheqje shumash të mëdha monetare gjatë muajit Maj 2017 në bankat e nivelit të dytë”.

Pas këtyre informacioneve të disponuara nga zv.Kryeministrja i është kërkuar agjencisë së pastrimit të parave “të ndjekë me përparësi këtë informacion duke kryer hetimet e duhura administrative dhe të vlerësojë nëse ka bazueshmëri të pretendimeve të tilla duke bërë krahasime edhe me të njëjtat periudha të viteve të mëparshme në mënyrë që të garantohet një proces zgjedhor i pandikuar nga përdorimi i parave me burim të paligjshëm për financim të subjekteve elektorale”.

Në rast se do të ketë dyshime të arsyeshme që shumat e tërhequra kanë lidhje më financime të paligjshme të subjekteve politike Drejtori i Drejtorisë së Parandalimit dhe Pastrimit të Parave orientohet të referojë rastin në prokurori për ndjekje dhe hetim të mëtejshëm si dhe të informojë zv.Kryeministrin për gjetjet, mbyllet reagimi i zv.Kryeministres.

Leave a Reply

%d bloggers like this: