Europa

2 164 imigrantë të shpëtuar në brigjet italiane

Rreth 2 164 imigrantë të nisur nga Libia u shpëtuan dje mes brigjeve libiane dhe ishullit  Lampeduza në bordin e 12 anijeve, theksoi media duke cituar shërbime të forcave italiane të shpëtimit.

imigrante3Operacionet, ndërmarrë disa dhjetëra milje detare nga Libia nga njësitë italiane, kanë mundësuar shpëtimin në gjendje të mirë shëndetësore të pasagjerëve të këtyre 12 anijeve.

Kaosi në rritje në Libi ka shkaktuar një dyndje të klandestinëve, burra, gra, fëmijë, minorenë të pashoqëruar, të nisur shpesh nga Libia që prej Eritresë dhe Afrikës sub-saharienne, me shpresën për të gjetur paqe dhe siguri në Evropë.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button