Te ndryshme

20 fakte që do iu ndryshojnë mënyrën e të menduarit për ekzistencën e Tokës (FOTO)

Nëse ju vrojtoni yjet që mund të shihen më sy të lirë, ata ose janë shumë afër me planetin tonë ose përmasat e tyre janë gjigande. Imagjinoni rëndësinë e planetit tonë në univers, sesi mund të duket Toka nga një planet ose galaktikë tjetër.

Për të krijuar një ide sesa të rëndësishëm jemi ne në univers shikoni 20 imazhet e mëposhtme dhe do kuptoni parëndësinë tonë në univers.

Kështu që mund të merrni një ide më të mirë sesa të parëndësishëm jemi ne, sa larg kemi ardhur për të kuptuar ekzistencën tonë dhe si dukemi në zbrazëtinë e pafundme të universit.

1-Toka ku jetojmë.

2-Ja vendodhja e Tokës në sistemin tonë diellor

3-Kjo është distanca (në shkallë)  384,400 km mes Tokës dhe Hënës. Mendoni se nuk është shumë larg?

4-Mendoni përsëri. Ju mund krahasoni çdo planet në sistemin tonë diellor në atë distancë.

5-Dhe kjo shenjë e vogël e gjelbër është Amerika e Veriut nëse ajo do të ishte në Jupiter.

6-Edhe gjashtë Toka së bashku nuk janë asgjë në krahasim me Saturnin.

7-Ja se si do të dukej qielli nëse Toka do të kishte unazat e Saturnit.

8-Kjo është kometa 67p, e cila kaloi së fundmi pranë Tokës, por shikoni madhësinë e saj në krahasim me Los Anxhelos.

9-Kometa nuk është asgjë po të krahasoni planetet me Diellin, shikoni Tokën!

10-Ja si duket Toka nga Hëna!

11-Ja si duket edhe nga Marsi!

12–Ja si duket Toka pas unazave të Saturnit.

13-Dhe nga Neptuni 4 miliard kilometra larg.

14-Largësia e Tokës nga Dielli e afruar.

15-Carl Sagan ka thënë se: Ka më shumë yje në qiell sesa kokrriza rëre në Tokë.

16-Ja një tjetër vështrim. Ylli më i madh, VY Canis Majoris, është 1000000000 herë më i madh se dielli ynë.

17-Por kjo nuk është asgjë po ta krahasosh me madhësinë e një galaktike. Në fakt, në qoftë se ju zvogëloni diellin në madhësinë e një qelizë të bardhë gjaku dhe galaktikën tonë duke përdorur të njëjtën shkallë, Rruga e Qumështit do të jetë madhësia e Shteteve të Bashkuara.

18-Këtu gjendet Toka në galaktikën tonë, Rrugën e Qumështit. (Imazhi është referencë sepse nuk ekziston asnjë pamje e tillë dëri më sot).

19-Dhe nëse mendoni se Rruga e Qumshtit është tepër e madhe, krahasojeni me galaktikën IC 1011, imagjinoni ndodhet 350 milionë vite dritë larg.

20-Por le të mendojmë përtej asaj që ekziston. Ne thjesht kemi marrë disa foto nga teleskopi Hubble, ku mund të vrojtosh mijëra e mijëra galaktika, secila përmban miliona yjësi, e secila me planetet e saj, universi thjesht është i pafundëm.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button