Te ndryshme

9 vjeçari me HIV që ia doli të shërohet!

Ka bërë menjëherë bujë lajmi i djalit 9-vjeçar që ishte i infektuar me HIV që nga lindja, sepse gjatë jetës në vazhdim ai nuk do të ketë gjithmonë nevojë për mjekime.

Kjo ka ndodhur sepse i vogli ka marrë mjekime të forta menjëherë pas diagnozës dhe prej tetë vitesh nuk ka pasur më shenja të virusit.

Edhe pse nuk e bëjnë të ditur identitetin e fëmijës, BBC raporton se familja e tij ndihet më e lumtura në botë. Kush nuk do ishte?!

Megjithatë, lajmi i gëzuar nuk i përket vetëm kësaj familje sepse nëse mjekët, pas kësaj dukurie, do të arrijnë të zbulojnë se si ka ndodhur mrekullia, do të ndikojnë edhe në zbulimin e vaksinës së parë që lufton virusin!

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button