Home / Opinion (page 2)

Opinion

14 maji për shkodranët e mij

Shkodranët që më njohin me të drejtë kanë për të thënë se ku na doli Petro vlonjati edhe shkodran?! Po përpiqem të bëj sa më shkurt sqarimin: Familja ime kishte kumbar barnatorin,  zotin Risto Tomiqi. E shoqja e tij Janica ...

Read More »

Fushatë koreografike

Kërcen kryeministri. Kërcen shefi i grupit parlamentar të shumicës. Kërcejnë kandidatët për kryetar bashkie. ç’është ky gaz e kjo hare? Çfarë ka ndodhur që kërcet lodra nga e hëna në të hënë? Mos vallë u zbulua burimi i shumëpritur i ...

Read More »

Ballkani po shpërbëhet

Nga Daniel Serwer Kohët e fundit kam qenë shumë i zënë me shkrimin e librave për të komentuar, por përkeqësimi i situatës në Ballkan është arsyeja e këtij postimi. Bosnja përballet me kërcënimin e ndarjes Në Bosnje dhe Hercegovinë, anëtari ...

Read More »

Rishikimi i madh i rendit botëror

Nëse kjo luftë sipas politikës tradicionale të fuqive të mëdha, të gjithë bëjnë të gjithë më keq. Por nëse duam të krijojmë një rend global të duhur për sfidat e mëdha ekonomike, të mjekëve dhe të klimës që nuk ka ...

Read More »