Ekonomia

Anëtarët e rinj të Këshillit Mbikëqyrës të BSH-së, Kuvendi miraton proceduren

banka-e-shqiperiseParlamenti miratoi me 79 vota pro të enjten një projekvendim që i hap rrugë zyrtarisht procesit për emërimet e anëtarëve vakantë në Këshillin Mbikëqyrës të Bankës së Shqipërisë.

Proçedura për zgjedhjen e tyre ka dy momente të rëndësishme. Së pari, thirrja e Kuvendit kundrejt cilidto që ka interes të kandidojë. Pas thirrjes duhet që 28 deputetë të mbështesin një, dy apo më shumë kandidatura nga ajo listë e paraqitur nga shërbimet e Kuvendit.
Komisioni i ekonomisë do të nisë me shqyrtimin e kandidaturave vetëm pasi ata që aspirojnë të zgjidhen në Këshillin Mbikëqyrës të bankave të kenë kaluar më parë këto dy hallka.
Më pas komisioni i Ekonomisë angazhohet për të vlerësuar nga pikëpamja kushtetuese, ligjore dhe e meritës, secilin prej kandidatëve të paraqitur nga grupi prej 28 deputetësh.
Sipas ligjit, Kuvendi do të emërojë dy anëtarë nga katër vendet e mbetura vakante në Këshillin Mbikëqyrës. Një tjetër anëtar do të jetë propozim i qeverisë, ndërsa i fundit zgjidhet nga vetë Këshilli i Bankës.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button