Politika

BE, grant 17.8 milionë euro Shqipërisë, nënshkruhet marrëveshja për 7 projekte

Bashkimi Evropian i ka akorduar sot Shqipërisë një grant prej 17.8 milionë eurosh.

Ministrja-e-Integrimit-Evropian-Klajda-Gjosha-nenshkrim-marreveshje-Foto-Flori-Abazi-1Në Ministrinë e Integrimit Evropian, u nënshkrua sot Marrëveshja e Financimit IPA 2013, me menaxhim të decentralizuar, nëpërmjet të cilës vendit tonë iu akordua në formë granti një shumë totale prej 17,8 milionë Euro.
Kjo marrëveshje u firmos për palën shqiptare nga Ministrja e Integrimit Evropian, Klajda Gjosha dhe për palën evropiane dhe nga Yngve Engstroem, Shefi i Operacioneve të Delegacionit të Bashkimit Evropian në Tiranë.

Kjo marrvëshje u shpreh ministrja Gjosha tregon për besimine BE në aftësinë e institucioneve shqiptare për të menaxhuar grantet që Bashkimi Evropian jep për Shqipërinë

“Institucionet shqiptare do të jenë përgjegjëse për proceduart e prokurimit dhe administrimit të projekteve të miratuara nga ky program”, tha Gjosha.

Ministrja e Integrimit Evropian Klajda Gjosha, nenshkrim marreveshje Foto Flori Abazi (4)

Në Ministrinë e Integrimit Evropian, u nënshkrua sot Marrëveshja e Financimit IPA 2013 Foto Flori Abazi

Objektivi ynë, theksoi Ministrja Gjosha, “është që ndihmat e partnerëve tanë të përdoren aty ku vendi ka nevojë”.
Ministrja Gjosha u shpreh se të 7 projektet pilot kanë rëndësi prandaj, tha ajo, “nuk mund të veçoj asnjë”.

Ndërsa, Shefi i Operacioneve të Delegacionit të Bashkimit Evropian në Tiranë, Yngve Engstroem u shpreh se, “kjo marrëveshje përmban një paketë projektesh”.

Kjo, tha Egstrom, “është hera e parë që shpërndarja e granteve do të bëhet nga autoritetet shqiptare”.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button