Qeveritare

Beqaj: Specializime, së shpejti 18 kuota për kardiologji

Ministri-i-Shendetesise-Ilir-Beqaj-në-analizën-300-ditore-të-punës-së-qeverisë-Foto-Agim-Dobi-525x350Në takimin Ndërkombëtar me temë “Sfidat e Reja në Kardiologjinë Intervencionuese, Kardiokirurgji dhe Elektroiziologji”, Ministri i Shëndetësisë Ilir Beqaj theksoi rëndësinë e kërkimit shkencor në mjekësi.

Ky takim u organizua nga Shoqata Shqiptare e Kardiologjisë, Shoqata e Kardiologjisë Invazive Shqiptare në bashkëpunim me Ministrinë e Shëndetësisë ku ishin të pranishëm Ministri i Shëndetësisë, Ilir Beqaj, zv/ministri i Arsimit Arbian Mazniku, Dekani i Fakultetit të Mjekësisë, Ali Rifatllari, Shef i Shërbimeve, Artan Goda.

Ministri  Beqaj duke iu referuar burimeve të pakta njerëzore për kirurgë dhe kardiokirugë u shpreh se “së bashku me Ministrinë e Arsimit janë duke punuar për të specializuar njerëz në këtë fushe, specializime që do të hapen këtë vit, ku 18 kuota do të jenë në kardiologji, 12 kuota fikse dhe 6 të lira  “. Ndërkaq, Ministri Beqaj u ndal në disa momente kyçe gjatë fjalës së tij.

“Sëmundjet vaskulare dhe tumorale janë përcaktuar qartë në programin e qeverisë si dy grup sëmundjet me të cilat ne do të meremi më shumë, pasi kanë prevalencë më të lartë në ditët e sotme’, tha ai. Më tej Beqaj shtoi se “ në shërbimin e Hemodinamikës në QSUT këtë vit,  kryhet një punë 40 % më e madhe si volum pasi kemi mundur të furnizojmë me 40 % me shumë materjale mjeksore”.

“Në korrik qeveria përjashtoi nga tatimi mbi vlerën e shtuar të gjitha pajisjet mjekësore të implatueshme”, u shpreh ministri i Shëndetësisë, Ilir Beqaj.

Zv/ministri i Arsimit, Arbian Mazniku u shpreh se “Shqipëria është pjesë e projektit “Horizon 2020”  dhe kjo tregon hapat e rëndësishme që po bëhën në drejtim të rritjes së cilësisë së arsimit dhe ndihmesës në mjekësi, si një ndër fushat më avangardë të shoqërisë”.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button