Europa

Britani, stuhija “Katie” anulon dhe devijon fluturimet

Stuhija “Katie”, me shpejtësi që ka arritur deri në 105 metra në orë, është përplasur në Angli dhe Uells, duke detyruar shumë fluturime të ndërrojnë kursin e tyre dhe duke bërë që urat e mëdha të mbyllen.

Mbi 20 fluturime në aeroportin Gatwick kanë devijuar destinacionin për në aeroporte të tjera, ndërsa në Heathrow janë raportuar anulime.

Zyra e shërbimit meteorologjik lëshoi një paralajmërim për erëra të forta në Londër dhe në jug-lindje të Anglisë, me nivelin e alarmit në ngjyrën e verdhë, që ka përfshirë edhe jugun e Uellsit.

Të paktën 2 mijë shtëpi kanë mbetur pa energji elektrike, ndërkohë që mes të tjerash janë dhënë 23 paralajmërime për përmbytje.

Rrjeti i çentraleve elektrike në Mbretërinë e Bashkuar ka deklaruar se po përballet me një numër të madh defektesh në rajonet Suseks, Surrej dhe Kent.

Edhe motoristët janë lajmëruar gjithashtu për ndërprerjen e qarkullimit në tre urat kryesore, atë në lumin Dartford, Urën Severn M48 dhe Kalimin Shepej.

Ndërsa Agjencia e Ambjentit ka kryer 122 reagime ndaj atyre që i ka quajtur raste të rritjes së shpejtë të niveleve të lumenjve në fillim të stuhisë.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button