Qeveritare

Bushati në takimin e ministrave të Jashtëm të Ballkanit Perëndimor

bushatiMinistri i Punëve të Jashtme, Ditmir Bushati, mori pjesë sot në takimin e ministrave të Punëve të Jashtme të Grupit të Vishegradit dhe të Ballkanit Perëndimor, i cili u zhvillua në Bratislavë. Gjatë takimit diskutimet u përqendruan në tre tematika: Shteti ligjor, qeverisja e mirë dhe transparenca  si dhe bashkëpunimi rajonal.

Në fjalën e tij kryediplomati shqiptar theksoi se, “riorganizimi i Komisionit të ri që vendos Përfaqësuesen e Larte për Politiken e Jashtme dhe Zëvendës Presidentin e10628883_657211087726010_8006952007697867556_o Komisionit në krye të drejtimit dhe koordinimit të Politikës së Jashtme dhe Zgjerimit si dhe Paketa e Zgjerimit 2014, kanë rritur fokusin mbi zgjerimin si një projekt gjeostrategjik politik”.
Në përfundim të takimit, vendet anëtare të Grupit të Vishegradit dhe të Ballkanit Perëndimor mirëpritën vendimin për vendosjen e selisë së Sekretariatit të Fondit të Ballkanit Perëndimor në Shqipëri. Kjo është hera e parë që në Shqipëri vendoset selia e një organizate rajonale, dëshmi e një kontributi në rritje të vendit tonë në drejtim të politikave të bashkëpunimit rajonal dhe fqinjësisë së mirë.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button