Teknologji

Çadra e padukshme

cadraQuhet Air Umbrella dhe është një çadër kundër shiut e shpikur nga një kinez në Universitetin e Nanjing, e cila lejon mbrojtjen nga shiu duke garantuar zmbrapsjen e tij përreth. Modeli i parë kishte vështirësi në përdorim pasi ishte shumë i madh. Mbi këtë projekt pak kohë më vonë punuan disa studentë të Universitetit të Pekinit dhe të Nanjing University, duke eleminuar pjesën më të madhe të defekteve dhe duke e zhvilluar në tre përmasa të ndryshme. I vetmi defekt i kësaj çadre është bateria, e cila zgjat gjysmë ore.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button