Europa

Dështon dialogu me separatistët

ukraine-dialog1-526x350Grupi i kontaktit për krizën ukrainase shprehu keqardhjen për mungesën e vullnetit për një dialog nga ana e separatistëve pro-rusë.
“Fatkeqësisht një videokonferencë me separatistët, parashikuar dje, nuk u zhvillua”, theksoi grupi i kontaktit në një komunikatë të publikuar sot në faqen e internetit të OSBE-së.
“Kjo tregon mungesën e vullnetit të mirë nga ana e separatistëve për t’u angazhuar në diskutime thelbësore për një armëpushim të përbashkët të pranueshëm”, shtoi grupi i kontaktit.
Dy ditë më parë, Petro Poroshenko dhe Angela Merkel shprehën besimin për organizimin e diskutimeve me separatistët prorusë, në sajë të vendosjes së një grupi kontakti të përbërë nga një përfaqësues i OSBE-së, një përfaqësues ukrianas dhe një përfaqësues rus që hyn në marrëdhënie me drejtuesit separatist.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button