Europa

Ekonomia italiane sërish në recesion

ee171-623x350Prodhimi i Brendshëm Bruto i Italisë ka rënë me 0,2 për qind në tremujorin e dytë të vitit 2014 në raport me një vit më parë, një performance që e kthen teknikisht në recession ekonominë e tretë të zonës euro.

Bëhet fjalë për tremujorin e dytë rjesht që PBB-ja tkurret në Itali (pas minus 0,1 për qind në tremujorin e parë). Ekonomistët parashikojnë një ndryshim gati zero të treguesit (mes minus 0,1 për qind dhe plus 0,1 për qind).

PBB-ja është tkurrur me 0,3 për qind në raport me tremujorin e dytë të vitit 2013, sipas një velrësimi të parë të publikuar sot nga instituti i statistikave ISTAT.

Bëhet fjlaë për një lajm shumë të keq për qeverinë e Matteo Renzi-t që besonte shumë në rikthimin e rritjes ekonomike për të mbushur buzhetin, luftuar papunësinë dhe të përpiqej të menaxhonte borxhin gjigant të vendit

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button