Rajoni

Erdogan: Do të përgjigjemi nëse ISIS-i sulmon varrin otoman në Siri

turqiPresidenti turk Recep Tayyip Erdogan kërcënoi me reprezalje sot xhihadistët e grupit Shteti Islamik (ISIS) që do të sulmojnë varrin e një perandori otoman që ndodhet në Siri, por nën sovranitetin turk.

“Nuk do të hezitojmë aspak të përgjigjemi në rast se do të ndodhë ndonjë gjë aty. 40 nga ushtarët tanë ndodhen në këtë zonë që është territor turk”, paralajmëroi Erdogani përpara medias në Stamboll.

“Nesë preket qoft edhe një flok i ushtarëve tanë, Turqia me ushtrinë e saj do të bëjë gjithçka është e nevojshme dhe gjithçka do të ndryshojë nga ai moment”, shtoi Erdogani.

Truqia prej shumë kohësh ka vendosur në gjedje gatishmërie dispozititvin ushtarak përreth varrit të Sulejman Shah në Siri për shkak të rreziqeve për sulm.

Shtabi i përgjithshëm i ushtrisë autorizoi ushtarët e tij që janë të ngarkuar me garantimin e sigurisë së sitit historik, që ndodhet 25 kilometra brenda në territor sirian, të hapin zjarr në rast sulmi nga ISIS-i.

Varri i Suljeman Shah, gjyshi i Osmanit I, themelues i perandorisë otomane, konsiderohet si një territor turk që prej nënshkrimit të traktetit mes Francës, që në epokë kontrollonte këtë territor dhe Turqisë në vitin 1921.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button