Ekonomia

Fluks turistësh në Valbonë

Pamje-nga-Valbona-Foto-ATSH-6-437x350 Lugina e Valbonës, një nga bukuritë e rralla natyrore  të vendit tonë, vazhdon të tërheq ç’do ditë e më shumë turistë vendas e të huaj.

Fundjavat janë dhe piku më i lart i këtij fluksi. Kjo verë ka patur një numër më të  madh të vizitorëve në krahasim me vitin e kaluar.

“Gjatë ditëve të fundjavës, të shtunën dhe të dielën, numri i turistëve të huaj të pranishëm në Valbonë arrin në mbi 1500 veta.

Ndërsa ditët e zakonshme  numri i turistëve  shkon  deri 500-600 veta, konstaton kryetari i komunës së Margegajt, Rexhë Bibera. Shërbimi cilësor dhe përvoja e fituar në vite për të menaxhuar resurset natyrore të kësaj zone po  japin frytet e punës së mirë.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button