Kronika

Gjirokastër, kleri ortodoks proteston: Bashkia po bllokon kishën, “kalçeto”mbi varrezat e vjetra

Klerikët ortodoksë në qytetin e Gjirokastrës protestojnë kundër punimeve që po zhvillohen nga pushteti vendor në zonën e Kishës së Kryeëngjëjve në këtë qytet.

kalcetoAta pretendojnë se bashkia e këtij qyteti jo vetëm që nuk ka marrë leje për ndërhyrjet rehabilituese që po kryen për krijimin e disa ambienteve sportive në Gjimnazin “Siri Shapllo”, por kërkon të bllokojë dhe hyrjen e besimtarëve për në objektin e kultit.

Në një peticion drejtuar kryeministrit Edi Rama dhe këshillit të bashkisë së Gjirokastrës kërkojnë që të anullohen punimet e kryera dhe zgjidhje të përhershme në respekt të historisë dhe pronës së rikonfirmuar të Kishës.

Prej disa muajsh ka nisur rikonstruksioni i shkollës së mesme “Siri Shapllo”, që sipas klerikut At Dhionisi, vetë shkolla, është ndërtuar në territorin e kishës e cila disponon një sipërfaqe prej 1.2 hektarë tokë. Ai thekson gjithashtu se në këtë sipërfaqe po ngrihet një “kalçeto”, aty ku kanë qenë varrezat e vjetra të besimtarëve ortodoksë.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button