Kronika

Grabiten objekte nënujore në Kepin e Rodonit

anije2Peshkatarët e zonës së Kepit të Rodonit njoftuan Agjencinë  Kombëtare të Bregdetit  se prej disa muajsh po grabiten dy anije të mbytura në këtë zonë, pjesë e Flotës Austro-Hungareze, S.M.S Lika dhe S.M.S Triglav.

Këto anije janë pjesë e Betejës së Famshme të Durrësit ku flota aleate (Entente) u ndesh me flotën e Fuqive Qendrore (Austro-Hungaria-Gjermani).  Dy anijet e mbytura pjesë e skuadronit të Komandantit, më vonë Regjenti i Hungarisë  Admiral Horthy,  ranë në mina detare ku dhe u mbytën me humbje të mëdha në njerëz.

Drejtori i Përgjithshëm i Agjencisë Kombëtare të Bregdetit, Auron Tare shprehet se  “Agjencia Kombëtare e Bregdetit po punon për të ndaluar këtë grabitje si dhe po kërkon ndihmën e të gjithë atyre banorëve përgjatë vijës bregdetare për të sinjalizuar autoritetet shtetërore nëse ka raste të ngjashme”. Ruajtja e Trashëgimisë sonë Kombëtare në tokë apo nën det është detyrë e çdo qytetari .

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button