Europa

Heqja provizore doganore mes BE-së dhe Ukrainës zgjatet nga parlamentarët evropianë

ee720-596x350Parlamenti Evropian votoi sot në favor të një zgjatje deri në fund të vitit 2015 të heqjes së barrierave për eksportimet ukrainase drejt tregut të BE-së.

Kjo masë tregëtare, e propozuar nga Komisioni Evropian, mundëson hyrjen sipas ligjit të një numri të lartë të eksportimeve me prejardhje nga Ukraina, për të mbështetur stabilitetin ekonomik dhe politik në këtë vend që është në vështirësi.

Kjo masi ishte aplikuar në prill të vitit 2014 për të kompesuar vendimin e Moskës për të imponuar shtringime në hyrjen e mallrave ukrainas në tregun rus si dhe duke pritur hyrjen në fuqi të marrëveshjes së tregëtisë së lirë.

Por kjo marrëveshje e tregëtisë së lirë, të cilës Moska i kundërvihet, do të hyjë në fuqi vetëm në fillim të vitit 2016, u vendos muajin e kaluar. Dhe heqja provizore e barrierave doganore të BE-së ndaj Ukrainës mbaron më 1 nëntor.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button