Politika

Italia dhe Austria vlerësojnë qeverinë shqiptare për reformat

Kryeministri Edi Rama, i shoqëruar nga ministri i jashtëm, Ditmir Bushati kanë zhvilluar ne Bruksel një mëngjes pune me 15 ministra të shteteve anëtare të Bashkimit Europian.

Paolo Gentiloni, ministri i Jashtëm i Italisë dhe Sebastian Kurz,  ministri i Jashtëm Austriak, dy ndër iniciatorët e takimit të zhvilluar sot në Bruksel, “Miqtë e Shqipërisë”, kanë vlerësuar reformat e qeverisë shqiptare.

Ministri i Jashtëm italian Paolo Gentiloni, deklaroi se “qëllimi është që në dhjetor të kemi një vendim të Këshilli i Europian për të hapur negociatat për anëtarësimin e Shqipërisë në BE”.

Ai theksoi se në Shqipëri janë bërë shumë reforma dhe shumë progres

Ndërsa kryediplomati austriak Sebastian Kurz theksoi se Shqipëria ka luajtur një pozitiv në rajon.

I jemi mirënjohës Shqipërisë për rolin pozitiv dhe konstruktiv që po luan në rajon. Kjo nuk është e rëndësishme vetëm për Shqipërinë dhe rajonin, por edhe për të gjithë ne”, tha Kurz

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button