Kronika

Ligji për mbrojtjen e fëmijëve, punonjës social me tre turne në çdo Bashki

Ministri i Mirëqënies Sociale, Blendi Klosi, prezantoi sot në Komisionin e Integrimit ligjin e ri për mbrojtjen e fëmijëve.

Klosi vuri në dukje se aktualisht numërohen vetëm 30 punonjës social në të gjithë vendin.

Ndërsa ligji i ri, tha Klosi, parashikon që në çdo Bashki të ketë punonjës socialë me tre turne.

Klosi tha gjithashtu se ligji i ri parashikon te drejten e pezullimit te se drejtes prinderore ne menyre te menjehershme ne rast dhune dhe neglizhimi.

“Mjeket, mesuesit, edukatoret, janë te detyruar me ligj te raportojne dyshimin per dhune” tha Klosi.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button