Kosova

Jahjaga përfundimisht nuk shkon në Beograd

jahjaga-p-euml-rfundimisht-nuk-shkon-n-euml-beograd_hdPresidentja e Kosovës i ka kthyer përgjigje negative organizatorëve të samitit të grupit Trelateral që do të organizohet në Beograd me datë 31 tetor deri më 2 nëntor.

Burime të Klan Kosovës brenda presidencës thonë se para pak minutave, Jahjaga ka njoftuar organizatorët nëpërmjet një letre.

Shkas i mospjesëmarrjes së Jahjagës në Beograd, janë zhvillimet e brendshme dhe përpjekjet e presidentes për të lehtësuar dialogun e subjekteve politike, në mënyrë që sa më shpejt të krijohen institucionet e reja në Kosovë.

Ky organizim i grupit Trelateral tenton të përafrojë shtetet e Ballkanit Perëndimor me Bashkimin Evropian.

Në këtë takim i ftuar është kryeministri i Serbisë Aleksandar Vuçiq, si dhe ai i Shqipërisë, Edi Rama, bashkë me 180 mysafirë nga e gjithë Evropa.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button