Europa

Jep dorëheqjen një sekretare e Shtetit pasi nuk është dakort me pozicionin e Londrës në Gaza

IJO-4-12-07-Warsi01.JPG Sayeed WarsiSayeeda Warsi, femra e parë myslimane sekretare e Shtetin në Britaninë e Madhe, njoftoi sot në llogarinë e saj “Twitter” se do të japë dorëheqjen duke deklaruar se nuk mund të mbështesë më politikën e qeverisë në Gaza.

“Është me një keqardhje të thellë që i shkruajta këtë mëngjes kryeministrit për t’i dhënë dorëheqjen time. Nuk mund të mbështes më politikën e qeverisë në Gaza”, shkruajti Sayeeda Warsi, sekretarja aktuale e Shtetit në ministrinë e Punëve të Jashtme, në llogarinë e saj “Twitter”.

Që nga fillimi i ndërhryjes izraelite në Gaza, Londra ka mbrojtur të drejtën e Izraelit për t’u mbrojtur, duke kërkuar njëkohësisht një përgjigje “proporcionale”.

Warsi është një femër politike me origjinë pakistaneze që ishte emëruar më shtator 2012 sekretare e Shtetit në ministrinë e Punëve të Jashtme dhe sekretare e Shtetit e ngarkuar me besimet dhe komunitetet.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button