Ekonomia

Këmbim valutor- Euro forcon pozitat ndaj lekut

Në tregun e këmbimit valutor vendas, monedha e përbashkët euro ka shënuar një tjetër rritje kete fundjave  në këmbim me lekun, duke u kuotuar me 139.93 lekë.

Sipas analisteve të tregut, kjo vlerë ka vendosur një tjetër nivel të ri te vleres se euros për kete sezon, qe tradicionalisht shoqerohet me renie te kostos se saj per shkak te sezonit veror dhe  shtimit te fluksit te turisteve.

Ekspertet shprehen se kerkesa e larte per kete monedhe mban pozitat e forta te saj.

Sipas Bankes Qendore, kursi per diten e shtune shenon keto vlera :

 
Lekë për njësi të monedhës së huaj
Dollari Amerikan USD 125.49 -1.24
EURO EUR 139.93 +0.08
Poundi Britanik GBP 194.34 -0.63
Franga Zviceriane CHF 133.90 +0.45
Jeni Japonez (100) JPY 102.64 -1.77
Dollari Australian AUD 93.77 -0.51
Dollari Kanadez CAD 98.82 -0.83
Korona Suedeze SEK 14.90 -0.04
Korona Norvegjeze NOK 15.72 +0.29
Korona Daneze DKK 18.77 +0.03
SDR SDR 175.37 -1.52
Ari(OZ 1) XAU 145973.60 -1,319.59
Argjend(OZ 1) XAG 1938.24 -5.73

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button