Kronika

Këngëtari Bujar Qamili shtron iftar për komunitetin shkodran

 Kengetari i njohur shkodran, Bujar Qamili, në këto ditë të Muajit të Madhnueshëm i Ramazanit, ka shtruar mbremjen e se shtunes iftar per komunitetin  shkodran.
“Ishte një iniciative e imja personale e nisur dhjetë vite më parë, të cilen kam bindjen se do të vijoj ta organizoj për sa të jetoj”, u shpreh për ATSH-në këngëtari Bujar Qamili.

Bujar-Qamili-Iftar-njerezit-nevoje-Shkoder-(3)

Sipas tij, me talentin dhe sukseset e vazhdueshme të pasur gjatë karrieres së tij artistike, brenda dhe jashtë vendit, emocionet kanë qënë nga më ndryshmet, por kënaqësinë që ai ndjen në shtrimin e këtyre iftarëve, nuk e ka përjetuar askund tjetër. “Më besoni, jam shumë i lumtur dhe thellësisht i plotësuar në vetveten time, kur kaloj ato çaste të ngrohta me miqtë e mi që më nderojnë në iftar. Besimi në Zotin dhe dashuria për tjetrin, janë ato që spikasin edhe më shumë në këto ditë të Muajit të Madhnueshëm të Ramazanit”, thote ai.
Bujar-Qamili-Iftar-njerezit-nevoje-Shkoder-(6)Për teologun Arben Halluni, njëkohësisht në detyrën edhe të zv/myftiut të Shkodrës, i pranishëm në këtë Iftar, veprimi i këngëtarit të mirënjohur Bujar Qamili duhet vlerësuar si një akt i madh qytetarie, që ashtu sikur e karakterizon atë në jeten e tij të përditshme, edhe në këto ditë të Muajit të Ramazanit, ai bëhet protagonist duke krijuar një traditë më vete në respektin që tregon ndaj komunitetit duke i ftuar për të dhjetin vit me radhë në Iftar.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button