Rajoni

Kryetari i Selanikut, Boutaris: Nuk ekziston gjuha maqedonase

Yiannis Boutaris, kryetar i Selanikut, i cili me prejardhje është nga Krusheva, ka deklaruar se nuk ekziston gjuha maqedonase, dhe fqinjët e veriut janë bullgarë.

kryetari-i-selanikut-boutaris-nuk-ekziston-gjuha-maqedonase_hdAi në një intervistë për gazetën greke nga Australia “ Neo Kosmos” propozon që emri i Maqedonisë të jetë “ Sllavomaqedonia” dhe se kjo gjë do të ishte një zgjidhje e pranueshme për Greqinë, transmeton zhurnal.

“ Disi nuk më vjen ta quaj Maqedoni këtë regjion. Por, duhet që të gjendet një zgjidhje kompromisi. E pranoj se këto njerëz duhet të fitojnë identitet. Të janë diçka. Të mos harrojmë se janë bullgarë. Nuk ekziston gjuha maqedonase”, deklaroi Boutaris, i cili në Maqedoni llogaritej si një prej politikanëve më liberal që nuk është në vijë të njëjtë me qëndrimet e kryeministrit grek

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button